Пилешка супа с ориз

Необходими продукти:
500 - 700 грама пилешко месо
2 глави лук
4 - 5 зърна черен пипер
1 дафинов лист
3 - 4 кисели краставички
2 - 3 картофа
2 - 3 супени лъжици доматено пюре
100 грама ориз
Начин на приготвяне:
Измийте месото, сложете го в 2 - 3 литра вряща вода. Отстранете образувалата се пяна, добавете едната глава лук обелена и цяла, зърната черен пипер и дафиновия лист. Нека всичко се вари до готовност на месото. Когато това стане, извадете го от бульона, нарежете на малки парчета и върнете обратно в съда.
Нарежете киселите красатвички на сламки и изпържете в раститерно олио заедно с другата нарязана глава лук. Към края на приготвянето прибавете доматеното пюре.
Измийте ориза, сложете го в супата, като преди това извадите цялата глава лук. След 3 минути добавете обелените и нарязани на кубчета картофи и краставичките с лука. Оставете на супата на котлона до готовност на продуктите (около 15 минути). Сложете сол на вкус и поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БОДИ БУУМ БЕЙСИК МАТИРАЩ И ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Пуешка супа със зеленчуци
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
Коментари към Пилешка супа с ориз