Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка супа с нахут, зеленчуци и доматено пюре

Пилешка супа с нахут, зеленчуци и доматено пюре

Пилешка супа с нахут, зеленчуци и доматено пюре - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама пилешко филе
  • 6 супени лъжици нахут
  • 0,8-1,0 килограма домати (най-добре да използвате презрели)
  • 1 сладка и 1 чили чушки
  • 1-2 патладжана
  • 1 глава кромид
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица брашно
  • по 1 супена лъжица сол и смлян кимион
  • по 2-3 стръка магданоз и копър
  • 4 супени лъжици олио


Начин на приготвяне:

Сварете до готовност нахута, като предварително го залеете със студена вода и оставите да престои в нея една нощ или 8 часа. Количеството вода, което е необходимо за сваряване на зърната, е 800 милилитра, а времето за приготвяне - 30-40 минути.

Сложете доматите в голям съд, залейте ги с вряща вода, затворете с капак и изчакайте 5 минути. След това ги обелете и настържете на едро ренде. Прокарайте пюрето през сито, за да може да се отделят семената.

Налейте доматения сок заедно с месестата част в подходящ съд и варете на умерен огън в продължение на 25-30 минути.

Лука и чесъна обелете и нарежете ситно, а сладката чушка - на кръгчета. Чили може да не добавяте, ако не ви допада пикантният вкус.

Измийте пилешкото филе и го нарежете на произволно. Патладжаните нарежете на средно големи парчета, като не обелвате предварително зеленчука.

Сгорещете олио в подходяща тенджера, в нея сложете месото, лука и чушката. Пържете ги 3-4 минути, като разбърквате. Добавете патладжаните, увеличете температурата на котлона и след 3-4 минути прибавете брашното, кимиона, разбъркайте и нека всичко се приготвя още минута и половина на силен огън, като не забравяте да разбърквате продуктите.

Изсипете доматеното пюре в тенджерата, отново разбъркайте и изчакайте комбинацията да кипне. Когато това се случи, подсолете и варете супата 5-6 минути на умерен огън.

Две минути преди да свалите съда от котлона, прибавете ситно нарязаните стръкове копър и магданоз, затворете с капак, изчакайте 10 минути и може да поднесете.

Супата е вкусна и топла, и студена.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuxnyaanait.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника