Пилешка супа с картофи и топено сирене
Необходими продукти:
- 500-600 грама пилешко или друго птиче месо
- 3-4 средно големи картофа
- глава лук
- дафинов лист
- 200 грама топено сирене
- 180 грама моркови
- 20-30 грама наситнен магданоз (може копър)
- 1-2 супени лъжици масло
- подправки
Начин на приготвяне:
Налейте малко вода в трилитрова тенджера и сложете месото. Добавете подправките (черен пипер и бахар на зърна, малко сол, дафиновия лист), поставете съда върху котлона и нека месото се вари в продължение на 20 минути (на тих огън) след кипването на водата.
Извадете пилешкото от тенджерата.
Картофите и лука обелете, нарежете ги на малки кубчета. Морковите настържете едро, а месото и топеното сирене нарежете на приблизително еднакви парчета.
Във врящия бульон първо сложете картофите и нека се варят около 7 минути.
Разтопете маслото в тиган и запържете малко лука и морковите, подправете зеленчуците, след което ги изсипете в тенджерата.
Няколко минути по-късно (5-7 минути) добавете пилешкото, малко след това и парчетата топено сирене.
Поръсете готова супа с накълцан магданоз или копър и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sup123.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с картофи и топено сирене