Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка супа с картофи и топено сирене

Пилешка супа с картофи и топено сирене

Пилешка супа с картофи и топено сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 500-600 грама пилешко или друго птиче месо
  • 3-4 средно големи картофа
  • глава лук
  • дафинов лист
  • 200 грама топено сирене
  • 180 грама моркови
  • 20-30 грама наситнен магданоз (може копър)
  • 1-2 супени лъжици масло
  • подправки


Начин на приготвяне:

Налейте малко вода в трилитрова тенджера и сложете месото. Добавете подправките (черен пипер и бахар на зърна, малко сол, дафиновия лист), поставете съда върху котлона и нека месото се вари в продължение на 20 минути (на тих огън) след кипването на водата.

Извадете пилешкото от тенджерата.

Картофите и лука обелете, нарежете ги на малки кубчета. Морковите настържете едро, а месото и топеното сирене нарежете на приблизително еднакви парчета.

Във врящия бульон първо сложете картофите и нека се варят около 7 минути.

Разтопете маслото в тиган и запържете малко лука и морковите, подправете зеленчуците, след което ги изсипете в тенджерата.

Няколко минути по-късно (5-7 минути) добавете пилешкото, малко след това и парчетата топено сирене.

Поръсете готова супа с накълцан магданоз или копър и поднесете.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sup123.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиДиетиЛайфстайл