Пилешка супа с картофи и тиквички
Необходими продукти:
500 - 600 грама пилешки гърди
1 чушка
1 тиквичка
2 средни картофа
3 домата
1 глава лук
1 морков
пресен магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Сварете гърдите и нарежете на малки парчета, прецедете бульона.
Нарежете лука и моркова на ситно, изпържете ги в нагорещено олио на среден огън за около 10 минути. След това прибавете нарязаната чушка и задушете всичко за 5 - 7 минути.
Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета и нека се варят в пилешкия бульон около 10 - 12 минути.
Следва да добавите нарязаната на малки кубчета тиквичка към зеленчуковата запръжка и оставете сместа да се задушава още 6 - 7 минути.
Настържете доматите, отстранявайки ципите им.
Прибавете зеленчуковия микс в тенджерата с месото и картофите, сложете и доматите, затворете съда с капак и оставете супата да се приготвя в продължение на 6 - 8 минути на слаб огън. Накрая добавете нарязан пресен магданоз и изключете котлона.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с картофи и тиквички