Пилешка супа с два вида гъби и соев сос
Необходими продукти:
- 100 грама гъби Шимеджи
- 100 грама Манатарки
- гореща вода
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 голям стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 1 пълна лъжица настърган джинджифил
- 100 грама соеви кълнове от консерва
- 1 жълта люта чушка Халапеньо, нарязана на тънки пръчици
- 200 грама пилешки гърди, сварени и накъсани
- 4 чаени чаши телешки бульон
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица сос Срирача
- 3 супени лъжици сок от лимон
Начин на приготвяне:
Накиснете гъбите за 5 минути в гореща вода, като първо ги нарежете на еднакви по размер парченца.
Загрейте мазнината в тенджера и изпържете лука и джинджифила. Добавете накиснатите гъби, разбъркайте и минута по-късно сложете чушката и соевите кълнове.
Сложете месото в тигана и когато побелее, сипете бульона, соевия сос, лимоновия сок и соса Срирача. Оставете да къкри 15 минути, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с два вида гъби и соев сос