Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка крем супа с тиквички, лук и босилек

Пилешка крем супа с тиквички, лук и босилек

Пилешка крем супа с тиквички, лук и босилек - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки гърди
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 2 тиквички (средни по размер)
  • 850 милилитра бульон (най-добре да използвате пилешки)
  • 2 чаени лъжици изсушен босилек
  • 1 чаена лъжица сол


Начин на приготвяне:

Нарежете гърдите на малки парчета, които сложете в тиган (предварително го нагорещете) и пържете в продължение на 7-10 минути. След това ги извадете в чиния.

В същия съд налейте малко зехтин и в него задушете нарязания лук, докато стане мек и прозрачен.

Тогава добавете нарязаните тиквички, босилека, подсолете и налейте бульона. Щом супата кипне, варете я 15 минути (зеленчуците трябва да омекнат). Не забравяйте да разбърквате супата.

Отделете два черпака от нея, а останалото пюрирайте. След това съединете течната супа с пюрираната, добавете пилешките парченца и нека всичко отново заври.

Поднесете с крекери или препечен хляб и настърган кашкавал или друго подходящо сирене.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети