Пилешка крем супа с тиквички, лук и босилек
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки гърди
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава кромид лук
- 2 тиквички (средни по размер)
- 850 милилитра бульон (най-добре да използвате пилешки)
- 2 чаени лъжици изсушен босилек
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Нарежете гърдите на малки парчета, които сложете в тиган (предварително го нагорещете) и пържете в продължение на 7-10 минути. След това ги извадете в чиния.
В същия съд налейте малко зехтин и в него задушете нарязания лук, докато стане мек и прозрачен.
Тогава добавете нарязаните тиквички, босилека, подсолете и налейте бульона. Щом супата кипне, варете я 15 минути (зеленчуците трябва да омекнат). Не забравяйте да разбърквате супата.
Отделете два черпака от нея, а останалото пюрирайте. След това съединете течната супа с пюрираната, добавете пилешките парченца и нека всичко отново заври.
Поднесете с крекери или препечен хляб и настърган кашкавал или друго подходящо сирене.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка крем супа с тиквички, лук и босилек