Пилешка крем супа с ориз, парченца месо и джинджифил
Необходими продукти:
1 литър пилешки бульон
1 супена лъжица зехтин
270 грама сварен бял ориз
1 средна глава лук
1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
1 чаена лъжица сол
За пържените пилешки късчета:
80 грама сварено пилешко месо
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици пилешка мазнина, която съберете от бульона
1/2 чаена лъжица смлян бял пипер
1/2 чаена лъжица сол
1 супена лъжица настърган джинджифил
няколко "забулени" яйца
Начин на приготвяне:
Налейте 1 лъжица зехтин в тиган и изпържете предварително нарязания лук до прозрачност. Овкусете със сол и пипер. След това налейте пилешкия бульон, прибавете ориза и нека супата се приготвя в продължение на 10 - 15 минути, докато оризът омекне съвсем. С помощта на блендер смелете до получаването на еднородна смес.
Свареното месо разкъсайте на малки парченца. Сгорещете мазнината, отделена от бульона, смесена със супена лъжица зехтин. Изсипете парченцата пилешко, сложете сол и бял пипер, оставете да се приготвят в продължение на няколко минути, докато течността от месото започне да се изпарява и то стане златисто и хрупкаво. Прибавете джинджифила и буквално след няколко секунди изключете котлона.
Ако супата ви се струва прекалено гъста, налейте още малко бульон, за да я разредите.
Разпределете я в подходящи чинии, във всяка сложете по едно "забулено" яйце, поръсете с парченца пилешко и бял пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка крем супа с ориз, парченца месо и джинджифил