Пилешка крем супа с гъби
Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
100 грама масло
300 мл сметана с масленост 15%
400 грама гъби
1 с. л. пшенично брашно
2,5 л вода
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото филе в подсолена вода. Гъбите измийте, почистете и нарежете на полукръгчета, запържете ги в масло и ги сложете в тенджерата с пилешкото. Когато месото и гъбите се сварят до пълна готовност, извадете ги от бульона, отделете няколко гъби за украса, а останалите заедно с гърдите смелете с помощта на блендер и върнете обратно в бульона.
Сложете маслото и брашното в нагорещен тиган, запържете, след това прибавете сметаната, сол, пипер и задушете за 5 минути. Излейте получената смес в супата.
Разлейте в подходящи купи и преди да поднесете, украсете с отделените гъби и магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Бяла супа
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Пилешка супа с кисело зеле и картофи
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка крем супа с праз
- Пилешка супа с елда
- Френска пилешка супа с топено сирене
Коментари към Пилешка крем супа с гъби