Пикатна кайма с кашкавал на тиган
Необходими продукти:
- 1 килограм телешка кайма
- 2 зелени чушки, нарязани на ситно
- 1 глава лук, накълцана
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 3 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици кафява захар
- 2 чаени лъжици сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- лют пипер кайен на вкус
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша кетчуп
- 1 супена лъжица горчица
- 1 чаена лъжица сос Уорчестър
- 1 чаена чаша настъргано зряло сирене чедър
Начин на приготвяне:
Каймата, чушката, лука, чесъна, брашното, захарта, черния и лютия пипер смесете в тиган.
Сложете върху котлона и запържете на средна температура, като раздребните каймата по време на готвенето. Когато продуктите покафенеят, за около 15 минути, добавете пилешкия бульон и сосовете (кетчупа, соса Уорчестър и горчицата). Разбъркайте добре и след като бульонът заври, намалете температура. Оставете каймата да къкри 45 минути. Не забравяйте понякога да разбърквате.
Когато сосът се сгъсти (това може да се случи и по-рано, зависи от степента на котлона) поръсете обилно с настъргания чедър. Включете горния реотан на фурната (ако имате функция грил, използвайте нея) и запечете сиренето за няколко минути. Когато стане златисто и по повърхността се образуват препечени участъци, извадете от фурната (след около 5 минути).
Сервирайте ястието с препечени филии, а защо не и като сос към любимата ви паста.
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
Коментари към Пикатна кайма с кашкавал на тиган