Пикантно пилешко с авокадо в тортила питка

Необходими продукти:
- 180 грама пилешко филе
- сокът на 1/2 лимон
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- 1 чаена лъжица зехтин
- 2 пълнозърнести тортила питки
- 1 авокадо, намачкано
- 1 печена червена чушка от буркан
- няколко листенца кориандър
Начин на приготвяне:
Месото нарежете на пръчици и подправете с лимонов сок, лютия червен пипер и чесъна.
Затоплете тиган и изпържете месото, докато побелее.
Междувременно затоплете за кратко тортила питките във фурна на 150 градуса.
Разпределете авокадото между двете питки, отгоре сложете печена червена чушка и късчетата месо. Поръсете с кориандър и навийте на руло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле с ананас по хавайски
- Тортила с бъркани яйца
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
Коментари към Пикантно пилешко с авокадо в тортила питка