Пикантни соленки със сирене манчего
Необходими продукти:
- 80 грама сирене манчего (по желание може да замените с друго твърдо ароматно сирене, като пармезан или чедър)
- 125 грама меко масло
- 1 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 10 грама свеж розмарин, нарязан на ситно
- 150 грама брашно
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето възможно най-фино и го разбъркайте с маслото. С миксер разбивайте, докато се получи кремообразна пухкава консистенция. Подправете със сол и черен пипер и добавете 1 чаена лъжица от лютивия пипер, както и цялото количество наситнен розмарин.
Прибавете брашното и продължете да бъркате с миксера, за да се получат трохи. Прехвърлете тестото върху добре набрашнен плот и го оформете на топка с ръце. След това го оформете на руло дълго 18 сантиметра и го увийте във фолио. Охладете за 1 час в хладилник.
Затоплете фурната на 180 градуса и застелете две тави с пекарска хартия.
Изстуденото и втвърдено руло нарежете на тънки филийки (около 7 милиметра) и ги подредете в тавите на разстояние една от друга. Поръсете с останалия лютив пипер.
Печете за 13-15 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Охладете за няколко минути в тавата, след което прехвърлете на подходящо място, за да се изстудят напълно.
Соленките може да съхранявате в плътно затворена кутия до 2 седмици, а тестото бихте могли да приготвите 3 дни предварително и да държите в хладилник, а замразено съхранявайте до 1 месец.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Чеснови солени пръчици
- Лесни соленки с чедър
- Соленки с масло, орехи и чедър
Коментари към Пикантни соленки със сирене манчего