Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Пикантни соленки със сирене манчего

Пикантни соленки със сирене манчего

Пикантни соленки със сирене манчего - изображение

Необходими продукти:

  • 80 грама сирене манчего (по желание може да замените с друго твърдо ароматно сирене, като пармезан или чедър)
  • 125 грама меко масло
  • 1 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 10 грама свеж розмарин, нарязан на ситно
  • 150 грама брашно

Начин на приготвяне:

Настържете сиренето възможно най-фино и го разбъркайте с маслото. С миксер разбивайте, докато се получи кремообразна пухкава консистенция. Подправете със сол и черен пипер и добавете 1 чаена лъжица от лютивия пипер, както и цялото количество наситнен розмарин.

Прибавете брашното и продължете да бъркате с миксера, за да се получат трохи. Прехвърлете тестото върху добре набрашнен плот и го оформете на топка с ръце. След това го оформете на руло дълго 18 сантиметра и го увийте във фолио. Охладете за 1 час в хладилник.

Затоплете фурната на 180 градуса и застелете две тави с пекарска хартия.

Изстуденото и втвърдено руло нарежете на тънки филийки (около 7 милиметра) и ги подредете в тавите на разстояние една от друга. Поръсете с останалия лютив пипер.

Печете за 13-15 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Охладете за няколко минути в тавата, след което прехвърлете на подходящо място, за да се изстудят напълно.

Соленките може да съхранявате в плътно затворена кутия до 2 седмици, а тестото бихте могли да приготвите 3 дни предварително и да държите в хладилник, а замразено съхранявайте до 1 месец.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл