Пикантни пилешки крилца с пармезан, чесън и ароматни билки на фурна
Необходими продукти:
1,5 - 2 килограма пилешки крилца
3 литра студена вода
1 дафинов лист
1/4 чаена чаша сол
1 чаена лъжица суха мащерка
1 чаена лъжица сух риган
1 чаена лъжица сух розмарин
8 - 10 скилидки чесън + голяма щипка сол
1 супена лъжица прясно смлян черен пипер
3 - 4 супени лъжици зехтин (или на вкус)
2 чаени лъжици лют червен пипер (или кайенски за още по-пикантен вкус)
2 супени лъжици галета
1 чаена чаша настърган на ситно пармезан
70 - 80 грама балсамов оцет
сметанов сос и нарязан пресен магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте крилцата, разрежете ги.

Налейте водата в тенджера, добавете оцета, солта и дафиновия лист.

Също мащерката, ригана, розмарина и нека водата заври.

Тогава сложете крилцата и оставете да се варят в продължение на 15 минути. Извадете ги върху решетка да се охладят и да изсъхнат.

Счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол.

Трябва да се получи каша.

Смесете в купа чесъна, зехтина, червения и черен пипер.

Разбъркайте.

Оваляйте крилцата в получената марината, добавете галетата и разбъркайте.


След това изсипете половината от настъргания пармезан.

Подредете крилцата в тава, напръскайте със зехтин и поръсете с останалия пармезан.

Изпечете във фурната на средното ниво в продължение на 20 - 25 минути при температура от 230 градуса.
Получават се апетитни крилца с хрупкава златиста коричка и пикантен вкус.

Поднесете със сметанов сос и нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Пилешки крилца със зелен лук и лимон
- Пилешки крилца в соев сос
- Глазирани пилешки крилца с чеснов сос
- Ирландски печени крилца
Коментари към Пикантни пилешки крилца с пармезан, чесън и ароматни билки на фурна