Пикантни пилешки крилца с пармезан, чесън и ароматни билки на фурна
Необходими продукти:
1,5 - 2 килограма пилешки крилца
3 литра студена вода
1 дафинов лист
1/4 чаена чаша сол
1 чаена лъжица суха мащерка
1 чаена лъжица сух риган
1 чаена лъжица сух розмарин
8 - 10 скилидки чесън + голяма щипка сол
1 супена лъжица прясно смлян черен пипер
3 - 4 супени лъжици зехтин (или на вкус)
2 чаени лъжици лют червен пипер (или кайенски за още по-пикантен вкус)
2 супени лъжици галета
1 чаена чаша настърган на ситно пармезан
70 - 80 грама балсамов оцет
сметанов сос и нарязан пресен магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте крилцата, разрежете ги.
Налейте водата в тенджера, добавете оцета, солта и дафиновия лист.
Също мащерката, ригана, розмарина и нека водата заври.
Тогава сложете крилцата и оставете да се варят в продължение на 15 минути. Извадете ги върху решетка да се охладят и да изсъхнат.
Счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол.
Трябва да се получи каша.
Смесете в купа чесъна, зехтина, червения и черен пипер.
Разбъркайте.
Оваляйте крилцата в получената марината, добавете галетата и разбъркайте.
След това изсипете половината от настъргания пармезан.
Подредете крилцата в тава, напръскайте със зехтин и поръсете с останалия пармезан.
Изпечете във фурната на средното ниво в продължение на 20 - 25 минути при температура от 230 градуса.
Получават се апетитни крилца с хрупкава златиста коричка и пикантен вкус.
Поднесете със сметанов сос и нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
Коментари към Пикантни пилешки крилца с пармезан, чесън и ароматни билки на фурна