Панирани пилешки крилца с къри

Необходими продукти:
1-1,5 килограма пилешки крилца
2/3 чаена чаша галета
1-1,5 чаени лъжици сол
1,5-2 чаени лъжици смлян червен пипер
1-1,5 чаени лъжици къри на прах
смлян черен пипер
350-450 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете крилцата.
Смесете галетата с червения и черния пипер, солта и кърито. Ако предпочитате, сложете и счукан чесън.
Оваляйте всяко крилце в сухата смес.
Изпържете до златисто в олиото (може да използвате фритюрник).
Крилцата са готови, насладете им се.
Добър апетит!
Снимки: povarixa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани рулца от раци с кашкавал и чесън
- Панирано пилешко филе на фурна
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Картофени рулца с кашкавал в хрупкава панировка
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Панирани пилешки крилца с къри