Пикантни печени пилешки крилца (Digaag Duban)
В Сомалия готвачите обикновено използват разнообразие от подправки, които придават на ястието пикантен вкус и много апетитен аромат. Комбинацията между лимон и канела с пилешко вероятно не изглежда много добра на пръв поглед, но още след първата хапка ще усетите колко завладяваща и приятна може да е.
Необходими продукти:
- 8 пилешки крилца
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- сокът на 1 лимон
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/3 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка лют пипер
- 3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Мариновайте пилешките крилца в подправките и оставете в хладилник за няколко часа.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Изпечете в покрита по дъното с фолио тавичка за 20 минути, обърнете и печете още 20 минути или до готовност.
Сервирайте пикантните пилешки крилца със сос по желание.
Приятен апетит!
Източник:
Снимки: Личен архив
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Печени крилца със сос от горчица и мед
Коментари към Пикантни печени пилешки крилца (Digaag Duban)