Мариновани крилца с вино, мед и горчица
Необходими продукти:
- 700 грама почистени пилешки крилца
- 10 грама къри на прах
- 10 грама кимион и черен пипер на вкус
- сол и сок от един лимон
- 1/2 чаена лъжичка кориандър на прах
- 1 чаена чаша брашно
- мазнина за пържене
- 150 милилитра червено вино
- 1-2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица горчица
- 1 супена лъжица кетчуп
- черен пипер и сол
- сусам за поръсване
- зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
В купа сложете месото и го подправете с къри на прах, кимион, черен пипер, сол и сок от лимон. Добавете кориандъра и изсипете брашното.
Разбъркайте пилешкото, загрейте мазнината и изпържете месото за 10-12 минути.
В купа комбинирайте меда, виното, горчицата, кетчупа, солта и черния пипер. Разбъркайте сместа и я загрейте. След завиране свалете от котлона и оставете настрана.
Отцедете готовите крилца и ги потопете в горещата винена смес. Подредете в чиния, поръсете със сусам и украсете с пресен лук. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykoreankitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
Коментари към Мариновани крилца с вино, мед и горчица