Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мариновани крилца с вино, мед и горчица

Мариновани крилца с вино, мед и горчица

Мариновани крилца с вино, мед и горчица - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама почистени пилешки крилца
  • 10 грама къри на прах
  • 10 грама кимион и черен пипер на вкус
  • сол и сок от един лимон
  • 1/2 чаена лъжичка кориандър на прах
  • 1 чаена чаша брашно
  • мазнина за пържене
  • 150 милилитра червено вино
  • 1-2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 супена лъжица кетчуп
  • черен пипер и сол
  • сусам за поръсване
  • зелен лук за украса


Начин на приготвяне:


В купа сложете месото и го подправете с къри на прах, кимион, черен пипер, сол и сок от лимон. Добавете кориандъра и изсипете брашното.

пилешки крилца

Разбъркайте пилешкото, загрейте мазнината и изпържете месото за 10-12 минути.

пилешки крилца

В купа комбинирайте меда, виното, горчицата, кетчупа, солта и черния пипер. Разбъркайте сместа и я загрейте. След завиране свалете от котлона и оставете настрана.

пилешки крилца

Отцедете готовите крилца и ги потопете в горещата винена смес. Подредете в чиния, поръсете със сусам и украсете с пресен лук. Поднесете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykoreankitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти