Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гриловани крилца в орехова коричка

Гриловани крилца в орехова коричка

Гриловани крилца в орехова коричка - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пилешки крилца
  • сол, черен пипер
  • 2 супени лъжици олио
  • 100 грама орехови ядки
  • 2 скилидки чесън
  • 5 грама къри на прах
  • сок от един лимон
  • 2 чаена лъжици кокосово мляко
  • 1 супена лъжица неподсладено кондензирано мляко
  • метални или дървени шишчета

 

за маринатата

 

  • 50 милилитра водка
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сок от един лимон
  • 1 чаена лъжичка червен пипер

 

Начин на приготвяне:


В купа сложете водката и прибавете зехтина, лимоновия сок и червения пипер. Разбъркайте и оставете настрана. Почистете крилцата и ги оставете в маринатата за два часа.

В блендер сипете олиото, ореховите ядки, чесновите скилидки, кърито, сока от лимон, кокосовото и кондензираното мляко и разбийте до хомогенност. Отцедете крилцата от маринатата, промушете шишчетата през средите им, загрейте скара и ги запечете 2-3 минути.

Потопете ги в ореховия сос и допечете още 4-5 минути. Разпределете порции, поднесете и с удоволствие хапнете. По желание гарнирайте със сос по избор.

Добър апетит!

Източник: pupswithchopsticks.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно