Гриловани крилца в орехова коричка

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки крилца
- сол, черен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 100 грама орехови ядки
- 2 скилидки чесън
- 5 грама къри на прах
- сок от един лимон
- 2 чаена лъжици кокосово мляко
- 1 супена лъжица неподсладено кондензирано мляко
- метални или дървени шишчета
за маринатата
- 50 милилитра водка
- 1 супена лъжица зехтин
- сок от един лимон
- 1 чаена лъжичка червен пипер
Начин на приготвяне:
В купа сложете водката и прибавете зехтина, лимоновия сок и червения пипер. Разбъркайте и оставете настрана. Почистете крилцата и ги оставете в маринатата за два часа.
В блендер сипете олиото, ореховите ядки, чесновите скилидки, кърито, сока от лимон, кокосовото и кондензираното мляко и разбийте до хомогенност. Отцедете крилцата от маринатата, промушете шишчетата през средите им, загрейте скара и ги запечете 2-3 минути.
Потопете ги в ореховия сос и допечете още 4-5 минути. Разпределете порции, поднесете и с удоволствие хапнете. По желание гарнирайте със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: pupswithchopsticks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЛ НЕЗАЛЕПВАЩ PETRA
Безплатна доставка за България!JOCCA ГРИЛ - ФРИТЮРНИК С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ 7 литра
НовПАРТИ ГРИЛ ПРЕСА ELECTRIC ROCK'NGRILL 1500
Безплатна доставка за България!ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца с доматено-чеснова глазура
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Ирландски печени крилца
- Гриловани мариновани тиквички
- Пилешки крилца със зелен лук и лимон
- Глазирани пилешки крилца с чеснов сос
- Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос
Коментари към Гриловани крилца в орехова коричка