Гриловани крилца в орехова коричка
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки крилца
- сол, черен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 100 грама орехови ядки
- 2 скилидки чесън
- 5 грама къри на прах
- сок от един лимон
- 2 чаена лъжици кокосово мляко
- 1 супена лъжица неподсладено кондензирано мляко
- метални или дървени шишчета
за маринатата
- 50 милилитра водка
- 1 супена лъжица зехтин
- сок от един лимон
- 1 чаена лъжичка червен пипер
Начин на приготвяне:
В купа сложете водката и прибавете зехтина, лимоновия сок и червения пипер. Разбъркайте и оставете настрана. Почистете крилцата и ги оставете в маринатата за два часа.
В блендер сипете олиото, ореховите ядки, чесновите скилидки, кърито, сока от лимон, кокосовото и кондензираното мляко и разбийте до хомогенност. Отцедете крилцата от маринатата, промушете шишчетата през средите им, загрейте скара и ги запечете 2-3 минути.
Потопете ги в ореховия сос и допечете още 4-5 минути. Разпределете порции, поднесете и с удоволствие хапнете. По желание гарнирайте със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: pupswithchopsticks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗДИМЕН ГРИЛ STARLYF SMOKE FREE COPPER GRILL
Безплатна доставка за България!ТРИ-БИО НАТУРАЛЕН ЕКО ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРИЛОВЕ И БАРБЕКЮТА 420 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Гриловани мариновани тиквички
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Ирландски печени крилца
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
- Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук
Коментари към Гриловани крилца в орехова коричка