Пикантна разядка от пушен бекон и пръжки

Необходими продукти:
- 250 грама пушен бекон (или пушени гърди)
- 250 грама сланина
- 50 милилитра вода
- 1 прясна червена чили чушка, нарязана на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 2 чеснови скилидки, намачкани
- 1/2 чаена лъжица смлян кориандър
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер за поръсване преди консумация
Начин на приготвяне:
Смелете бекона и сланината с машинка за мелене на месо, след което ги изсипете в тенджера с дебело дъно.
Налейте водата, подсолете на вкус и поставете съда върху средно горещ котлон. Бъркайте често, докато по-голямата част от мазнината се стопи, а пръжките започнат да се зачервяват.
На този етап прибавете лука и чили чушката, задушете до омекване на лука. Тогава подправете с кориандъра и чесъна, задушете за още 2 минути и свалете от огъня.
Разядката е готова. Разпределете я в стерилизирани бурканчета и оставете на стайна температура, докато се охлади.
Поднесете върху филия хляб - прясно изпечен или препечен :) Поръсете с черен пипер.
Съхранявайте в хладилник до 1 месец след приготвянето.
Да ви е много вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: picantecooking.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за варена сланина с подправки
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Руладини с бекон на фурна
- Свинска сланина – състав, полезни свойства и противопоказания
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Сирене в бекон на скара
- Запечени пресни картофи с бекон и зеленчуци
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
Коментари към Пикантна разядка от пушен бекон и пръжки