Пикантен ориз с чесън, магданоз, пиле и грах

Необходими продукти:
- 600 грама пилешки гърди
- една глава лук
- една червена чушка
- един домат
- 50 грама краве масло
- една връзка магданоз
- една глава чесън
- една чаена чаша ориз
- 100 грама замразен грах
- сол, черен пипер и кимион
за пикантния сос
- 20 милилитра зехтин
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 супена лъжица чили сос
- сок от един лимон
- 1/2 чаена лъжичка сухи люти чушки
Начин на приготвяне:
Разтопете, сгорещете маслото и подправете месото със сол, черен пипер и кимион. Разрежете го на парченца и запържете. Отцедете и заделете встрани. В същото масло сотирайте нарязани лук, чушка и домат. Прибавете наситнения пресен магданоз, пресованите скилидки чесън, граха и ориза. Разбъркайте, налейте 3 чаени чаши вода и оставете ястието да къкри на слаб огън.
Прибавете пилешкото месо, а в купичка смесете зехтин, риган, чили сос, сок от лимон и люти чушки. Разбъркайте и овкусете ориза с получения сос.
Гответе на тих огън за 30-40 минути, докато течността се редуцира. Охладете, разпределете ястието в порции и поднесете, поръсено с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: frame.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Пикантен ориз с чесън, магданоз, пиле и грах