Печен чипс от патладжан с мед и мащерка

Необходими продукти:
- 25 грама брашно
- 25 грама царевичен грис
- 2 патладжана, нарязани на малки правоъгълни парченца
- зехтин
- 3 супени лъжици мед
- 6 стръка мащерка
- 15 листа мента
- 100 грама обезмаслено кисело мляко
- 1/2 скилидка чесън, намачкана
- лют пипер кайен за сервиране
Начин на приготвяне:
Смесете полентата, брашното в голяма купа, подправете с малко сол и черен пипер.
Сложете в тази смес нарязаните патладжани и разбъркайте, за да се набрашнят добре.
Подредете парченцата в две застлани с хартия за печене тави.
леко ги намажете със зехтин, а след това отгоре сложете накъсани листенцата мащерка, като ги разпръснете върху патладжаните. Леко направете мрежа от меда като полеете всички патладжани. Леко се разбърква като разклатите тавата, без да използвате прибори като лъжица или шпатула. Печете на загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, като на всеки 5 обръщате парченцата патладжан.
Ситно нарежете листенцата мента и ги смесете с киселото мляко и чесъна. Сервирайте патладжана, а млечният сос поднесете в сосиера.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Патладжани
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Гювечета от патладжани със сос от касис
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
Коментари към Печен чипс от патладжан с мед и мащерка