Печен чипс от патладжан с мед и мащерка
Необходими продукти:
- 25 грама брашно
- 25 грама царевичен грис
- 2 патладжана, нарязани на малки правоъгълни парченца
- зехтин
- 3 супени лъжици мед
- 6 стръка мащерка
- 15 листа мента
- 100 грама обезмаслено кисело мляко
- 1/2 скилидка чесън, намачкана
- лют пипер кайен за сервиране
Начин на приготвяне:
Смесете полентата, брашното в голяма купа, подправете с малко сол и черен пипер.
Сложете в тази смес нарязаните патладжани и разбъркайте, за да се набрашнят добре.
Подредете парченцата в две застлани с хартия за печене тави.
леко ги намажете със зехтин, а след това отгоре сложете накъсани листенцата мащерка, като ги разпръснете върху патладжаните. Леко направете мрежа от меда като полеете всички патладжани. Леко се разбърква като разклатите тавата, без да използвате прибори като лъжица или шпатула. Печете на загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, като на всеки 5 обръщате парченцата патладжан.
Ситно нарежете листенцата мента и ги смесете с киселото мляко и чесъна. Сервирайте патладжана, а млечният сос поднесете в сосиера.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
Коментари към Печен чипс от патладжан с мед и мащерка