Печен свински джолан с чоризо
Вкусен свински джолан с пикантна наденица и нежна гарнитура - това ви очаква на финала на тази рецепта.
Необходими продукти:
- 3 килограма джолан
- 1 наденица чоризо
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- 1 супена лъжица накълцан босилек
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица готварска сол
- 1 килограм сладки картофи
- задушен зелен боб за сервиране
- лимонови резени за сервиране
- листенца босилек за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 230 градуса. Подсушете месото с хартиена кърпа. Използвайте остър нож, за да направите разрези по него, дълбоки 1 см и с интервал от 2 см между тях. Поставете свинското в голям тиган.
Нарежете наденицата на много ситно, смесете я с магданоза и нарязания босилек. Разбъркайте и във всеки разрез сложете част от сместа. Напръскайте с няколко капки зехтин.
Сложете свинското във фурната и печете 30 минути, след което намалете температурата на 180 градуса. Оставете го за още час и половина, след което добавете и сладките картофи, измити и нарязани. Ястието трябва да се пече още 1 час във фурната, докато джоланът и картофите станат напълно готови.
Ако по време на печенето свинското започне да прегаря, го покрийте с алуминиево фолио.
След като извадите от фурната, поръсете картофите с няколко листенца босилек. Сервирайте месото с резени лимон и гарнитура от сладките картофи и зеления боб.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначена чорба с картофи и джолан
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
- Печен джолан в ръкав с червен пипер и майонеза
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Свински джолан в бира и соев сос
Коментари към Печен свински джолан с чоризо