Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печен свински джолан с чоризо

Печен свински джолан с чоризо

Печен свински джолан с чоризо - изображение

Вкусен свински джолан с пикантна наденица и нежна гарнитура - това ви очаква на финала на тази рецепта.

Необходими продукти:

  • 3 килограма джолан
  • 1 наденица чоризо
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 1 супена лъжица накълцан босилек
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица готварска сол
  • 1 килограм сладки картофи
  • задушен зелен боб за сервиране
  • лимонови резени за сервиране
  • листенца босилек за декорация

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. Подсушете месото с хартиена кърпа. Използвайте остър нож, за да направите разрези по него, дълбоки 1 см и с интервал от 2 см между тях. Поставете свинското в голям тиган.

Нарежете наденицата на много ситно, смесете я с магданоза и нарязания босилек. Разбъркайте и във всеки разрез сложете част от сместа. Напръскайте с няколко капки зехтин.

Сложете свинското във фурната и печете 30 минути, след което намалете температурата на 180 градуса. Оставете го за още час и половина, след което добавете и сладките картофи, измити и нарязани. Ястието трябва да се пече още 1 час във фурната, докато джоланът и картофите станат напълно готови.

Ако по време на печенето свинското започне да прегаря, го покрийте с алуминиево фолио.

След като извадите от фурната, поръсете картофите с няколко листенца босилек. Сервирайте месото с резени лимон и гарнитура от сладките картофи и зеления боб.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти