Печен патладжан с мента и сирене
Необходими продукти:
- 220 грама дребни шарени патладжани, разполовени
- щипка сол
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица нарязана на ситно мента
- 50 грама краве сирене
- щипка Заатар
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти.
Загрейте фурната на 210 градуса.
Разполовените патладжани сложете в тава. Посолете ги и ги полейте с малко зехтин. Поръсете с магданоза, сиренето и Заатар. Отново полейте със зехтин.
Изпечете за 30-35 минути, докато зеленчукът е готов, а сиренето препечено. Сервирайте ги топли.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Патладжан
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
Коментари към Печен патладжан с мента и сирене