Печен патладжан с мента и сирене

Необходими продукти:
- 220 грама дребни шарени патладжани, разполовени
- щипка сол
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица нарязана на ситно мента
- 50 грама краве сирене
- щипка Заатар
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти.
Загрейте фурната на 210 градуса.
Разполовените патладжани сложете в тава. Посолете ги и ги полейте с малко зехтин. Поръсете с магданоза, сиренето и Заатар. Отново полейте със зехтин.
Изпечете за 30-35 минути, докато зеленчукът е готов, а сиренето препечено. Сервирайте ги топли.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Патладжани Капрезе на фурна
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
Коментари към Печен патладжан с мента и сирене