Печен оризов десерт с прясно мляко, яйца и ванилия

Необходими продукти:
- 250 грама ориз
- 1 литър прясно мляко
- 125 грама захар
- 300 милилитра течна сметана
- 1 чаена лъжица ванилова захар
- 6 яйца (отделете жълтъците от белтъците)
Начин на приготвяне:
Изсипете ориза във вряща вода, след няколко минути прехвърлете в гевгир и отцедете водата. Зрънцата залейте с прясното мляко, подсладете със захарта и варете до изпаряване на млякото.
Разбийте сметаната с ваниловата захар, добавете жълтъците и разбийте още веднъж. Тогава изсипете ориза и разбъркайте.
Белтъците разбийте с 2 лъжици захар и постепенно прибавете към оризово-млечната комбинация.
Вземете подходящ съд за печене (най-добре е да използвате силиконова форма) и в него прехвърлете ориза, загребвате с решетъчна лъжица. Залейте с млечно-яйчената течност, която остава, като нивото й да бъде около 2 сантиметра над оризовия слой.
Изпечете десерта до готовност (около 50 минути).
Поднесете го охладен.
По желание може да добавите лимонова кора при направата, както и да украсите готовата сладост с парченца киви и/или ментови листенца.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Как да различим истинския от фалшивия ориз
Коментари към Печен оризов десерт с прясно мляко, яйца и ванилия