Печен оризов десерт с прясно мляко, яйца и ванилия
Необходими продукти:
- 250 грама ориз
- 1 литър прясно мляко
- 125 грама захар
- 300 милилитра течна сметана
- 1 чаена лъжица ванилова захар
- 6 яйца (отделете жълтъците от белтъците)
Начин на приготвяне:
Изсипете ориза във вряща вода, след няколко минути прехвърлете в гевгир и отцедете водата. Зрънцата залейте с прясното мляко, подсладете със захарта и варете до изпаряване на млякото.
Разбийте сметаната с ваниловата захар, добавете жълтъците и разбийте още веднъж. Тогава изсипете ориза и разбъркайте.
Белтъците разбийте с 2 лъжици захар и постепенно прибавете към оризово-млечната комбинация.
Вземете подходящ съд за печене (най-добре е да използвате силиконова форма) и в него прехвърлете ориза, загребвате с решетъчна лъжица. Залейте с млечно-яйчената течност, която остава, като нивото й да бъде около 2 сантиметра над оризовия слой.
Изпечете десерта до готовност (около 50 минути).
Поднесете го охладен.
По желание може да добавите лимонова кора при направата, както и да украсите готовата сладост с парченца киви и/или ментови листенца.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Седемдневна оризова диета
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Зеленчукова запеканка с извара
Коментари към Печен оризов десерт с прясно мляко, яйца и ванилия