Печен лук със сметана и розмарин

Начин на приготвяне:
- 6 средни глави лук, с обелката
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 свежи стръка розмарин
- 1/2 чаена чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Отрежете двата края на лука, за да го почистите, след което го разрежете през средата - не сваляйте обелката му. Подредете резените лук в тава с отрязаната страна нагоре. Полейте с бульона и зехтин. Подправете със сол и пипер и поръсете с накъсаните листенца розмарин.
Печете за 1 час на 220 градуса, докато лука се сготви и течността се редуцира. Полейте след това със сметаната и опечете докато сосът се сгъсти и лука покафенее, за около 30 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Лучени кръгчета на скара
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Маринован лук, печен на барбекю
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Ориз с лук и масло
Коментари към Печен лук със сметана и розмарин