Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен лук със сметана и розмарин

Печен лук със сметана и розмарин

Печен лук със сметана и розмарин - изображение

Начин на приготвяне:

  • 6 средни глави лук, с обелката
  • 2 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 свежи стръка розмарин
  • 1/2 чаена чаша сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Отрежете двата края на лука, за да го почистите, след което го разрежете през средата - не сваляйте обелката му. Подредете резените лук в тава с отрязаната страна нагоре. Полейте с бульона и зехтин. Подправете със сол и пипер и поръсете с накъсаните листенца розмарин.

Печете за 1 час на 220 градуса, докато лука се сготви и течността се редуцира. Полейте след това със сметаната и опечете докато сосът се сгъсти и лука покафенее, за около 30 минути.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаникаЛайфстайлДиети