Печен лук със сметана и розмарин
Начин на приготвяне:
- 6 средни глави лук, с обелката
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 свежи стръка розмарин
- 1/2 чаена чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Отрежете двата края на лука, за да го почистите, след което го разрежете през средата - не сваляйте обелката му. Подредете резените лук в тава с отрязаната страна нагоре. Полейте с бульона и зехтин. Подправете със сол и пипер и поръсете с накъсаните листенца розмарин.
Печете за 1 час на 220 градуса, докато лука се сготви и течността се редуцира. Полейте след това със сметаната и опечете докато сосът се сгъсти и лука покафенее, за около 30 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Печен лук със сметана и розмарин