Печено тофу с фъстъчено масло и мед

Необходими продукти:
- 600 грама тофу
- 2 скилидки чесън
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 3 супени лъжици фъстъчено масло
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица сухо вино Шери
- 1 супена лъжица фъстъчено олио
- 1 чаена лъжица чили сос
- шепа кориандър
Начин на приготвяне:
Изцедете тофуто върху кухненска хартия за 15 минути.
Нарежете чесъна на едро, смесете го със соевия сос, фъстъченото масло и олио, меда, виното и ги блендирайте до еднородна смес. Накрая добавете чили соса и една пеша кориандър. Отново блендирайте докато сместа стане съвсем гладка и фина.
Нарежете соевото сирене на 8 парчета и ги мариновайте за 1 час в соса.
Извадете тофуто от маринатата и го опечете на грил тиган или скара, докато се получат черни ивици по него.
С помощта на шпатула обърнете и свалете от скарата.
Сервирайте с останалия ви сос, по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тофу в соев сос със сусам
- Сирене тофу
- Веган шишчета с тофу и праз
- Здравословна веган майонеза
- Пържено тофу в соев сос с джинджифил и лимон
- "Сиренов" крем от тофу и кашу
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Тофу хапки с яйца, праз и соев сос
- Тофу на грил с песто от босилек и люти чушки
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
Коментари към Печено тофу с фъстъчено масло и мед