Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печено тофу с фъстъчено масло и мед

Печено тофу с фъстъчено масло и мед

Печено тофу с фъстъчено масло и мед - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама тофу
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 чаена чаша соев сос
  • 3 супени лъжици фъстъчено масло
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица сухо вино Шери
  • 1 супена лъжица фъстъчено олио
  • 1 чаена лъжица чили сос
  • шепа кориандър

Начин на приготвяне:

Изцедете тофуто върху кухненска хартия за 15 минути.

Нарежете чесъна на едро, смесете го със соевия сос, фъстъченото масло и олио, меда, виното и ги блендирайте до еднородна смес. Накрая добавете чили соса и една пеша кориандър. Отново блендирайте докато сместа стане съвсем гладка и фина.

Нарежете соевото сирене на 8 парчета и ги мариновайте за 1 час в соса.

Извадете тофуто от маринатата и го опечете на грил тиган или скара, докато се получат черни ивици по него.

С помощта на шпатула обърнете и свалете от скарата.

Сервирайте с останалия ви сос, по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно