Печено пиле с коричка от сладко чили
Необходими продукти:
- едно пиле около килограм и половина, два
- 2 чаени лъжички краве масло
- сол и черен пипер според вкуса ви
- 5 грама червен пушен пипер
- 2 чаени лъжички сладък чили сос
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 чаена лъжичка кетчуп
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера налейте вода и я подсолете. Сложете пилето и го варете в продължение на 10 минути. Извадете го, изплакнете го със студена вода и го сложете в тава.
Намажете месото докато е топло с масло и подправете със сол, червен и черен пипер. В купичка сложете чилито, добавете меда, кетчупа и сока от лимон.
Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете пилето от всички страни. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете месото за 25-30 минути. Разпределете порции и поднесете ястието с гарнитура по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.fakefoodfree.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Перфектната марината за пилешко месо
Коментари към Печено пиле с коричка от сладко чили