Печено пиле с коричка от сладко чили

Необходими продукти:
- едно пиле около килограм и половина, два
- 2 чаени лъжички краве масло
- сол и черен пипер според вкуса ви
- 5 грама червен пушен пипер
- 2 чаени лъжички сладък чили сос
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 чаена лъжичка кетчуп
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера налейте вода и я подсолете. Сложете пилето и го варете в продължение на 10 минути. Извадете го, изплакнете го със студена вода и го сложете в тава.
Намажете месото докато е топло с масло и подправете със сол, червен и черен пипер. В купичка сложете чилито, добавете меда, кетчупа и сока от лимон.
Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете пилето от всички страни. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете месото за 25-30 минути. Разпределете порции и поднесете ястието с гарнитура по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.fakefoodfree.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Перфектната марината за пилешко месо
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пиле Лимончело
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
Коментари към Печено пиле с коричка от сладко чили