Печено пиле с грозде и розмарин
![Печено пиле с грозде и розмарин - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pile-s-grozde6.jpg)
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 50 грама масло
- 2 супени лъжици нарязан пресен розмарин
- 1-2 скилидки чесън
- черен пипер и сол на вкус
- 1 килограм червени гроздови зърна без семена
- 1 супена лъжица зехтин
- 2-3 стръка пресен розмарин (цели ненарязани стръкове)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса, а през това време сложете размекнатото масло в купа, добавете нарязания розмарин, накълцания чесън, сол и черен пипер.
Гроздовите зърна измийте и подсушете (може да не ги отделяте от самия грозд).
Цялото пиле измийте и го натрийте с маслената комбинация отвътре и отвън. Стъблата розмарин сложете във вътрешността на птицата заедно с шепа грозде и завържете крайниците й с подходяща връв.
Останалото грозде изсипете в купа и залейте със зехтина, подправете с по мъничко сол и пипер.
Сложете плодовете в дълбока тава, а върху тях пълнената птица.
Изпечете я за около час-час и половина, точното време зависи от големината й.
Поднесете пилето с гарнитура от печеното грозде.
Добър апетит!
Източник: recept-duhovka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Черно кучешко грозде
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Грозде, лоза
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- 12-дневна зимна диета за бърза загуба на килограми
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
Коментари към Печено пиле с грозде и розмарин