Печено пиле върху кенче бира
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1 кенче от любимата ви бира
- 1 супена лъжица масло
- 2 чаени лъжички мащерка
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка градински чай
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Обтрийте обилно пилето с масло.
- В купичка смесете всички подправки, разбъркайте и разделете сместа на две равни части.
- С едната половина от подправките обтрийте пилето както отвън, така и отвътре.
- Изсипете около 1/3 част от бирата в тавичка, която предварително сте покрили с алуминиево фолио, включително и стените.
- Изсипете останалата част от подправките в кутийката с бира.
- По средата на съда поставете кенчето, а върху него "настанете" пилето.
- Печете около 90-100 минути или до пълна готовност на месото, според големината на птицата.
- Поднесете печеното пиле топло, гарнирано със зеленчуци, картофи или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимка: cbc.ca
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
Коментари към Печено пиле върху кенче бира