Печено пиле върху кенче бира
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1 кенче от любимата ви бира
- 1 супена лъжица масло
- 2 чаени лъжички мащерка
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка градински чай
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Обтрийте обилно пилето с масло.
- В купичка смесете всички подправки, разбъркайте и разделете сместа на две равни части.
- С едната половина от подправките обтрийте пилето както отвън, така и отвътре.
- Изсипете около 1/3 част от бирата в тавичка, която предварително сте покрили с алуминиево фолио, включително и стените.
- Изсипете останалата част от подправките в кутийката с бира.
- По средата на съда поставете кенчето, а върху него "настанете" пилето.
- Печете около 90-100 минути или до пълна готовност на месото, според големината на птицата.
- Поднесете печеното пиле топло, гарнирано със зеленчуци, картофи или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимка: cbc.ca
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле с кестени и лук
- Пиле Лимончело
- Печено пиле на фурна с узо и подправки
- Макарони с пилешко, сос бешамел и моцарела
- Пиле с елда, лук и моркови
- Месо на токачка
- Перфектната марината за пилешко месо
Коментари към Печено пиле върху кенче бира