Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени цели картофи с рукола и сос от пармезан и горчица

Печени цели картофи с рукола и сос от пармезан и горчица

Печени цели картофи с рукола и сос от пармезан и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 2 големи картофа
  • морска сол
  • масло или зехтин
  • 2 шепи рукола
  • 1 супена лъжица оцет
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 1 жълтък
  • 100 милилитра зехтин
  • 2 супени лъжици пармезан
  • 2 чаени лъжици прясно изцеден лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Измийте добре (може да използвате четка) целите необелени картофи. Подсушете ги и продупчете на няколко места с вилица, след което поръсете обилно с морска сол.

Изпечете ги при 200 градуса до готовност (това може да отнеме час и повече, в зависимост от големината им).

Докато картофите са във фурната, направете сос, смесвайки оцета, горчицата, жълтъка и зехтина. Сложете голяма щипка сол, пармезана и накрая лимоновия сок. Разбъркайте всичко и опитайте на вкус. Ако е необходимо, коригирайте добавяйки още съставката, която не ви достига, за да ви хареса сосът.

Върху готовите картофи направете кръстообразни разрези и разделете леко с пръсти. Така ще направите място за ароматната добавка.

Сложете по парченце масло или по мъничко зехтин във всеки отвор, след това от соса и подсолете.

Руколата смесете с останалия сос и разпределете комбинацията най-отгоре.

Предястието е изключително вкусно.

Добър апетит!

Източник: blog.buymeapie.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноСнимкиБотаникаАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛайфстайлДиети