Печени цели картофи с плънка от шунка и кашкавал

Необходими продукти:
6 големи картофа
За плънката:
2-3 скилидки чесън
300 грама настърган кашкавал
300 грама настъргана шунка
копър на вкус
масло
сол
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, без да ги обелвате предварително. Подсушете ги и увийте всеки от тях във фолио. Изпечете ги в загрята до 250 градуса фурна в продължение на около час.
Смесете настърганите шунка и кашкавал, прибавете към тях нарязан копър на вкус или друга предпочитана зелена подправка.
Готовите картофи разрежете през средата по дължина, но не разделяйте на две части. Намачкайте вътрешността с помощта на вилица директно в самия картоф. Сложете по парченце масло, подсолете на вкус и разпределете плънката.
Разбира се, с плънката може да експериментирате, например, да използвате любима салата, сос, шунка или друг колбас, да добавите чесън, също кисели краставички и т.н.
Когато напълните картофите, върнете ги за още няколко минути във фурната, за да се запекат.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
Коментари към Печени цели картофи с плънка от шунка и кашкавал