Печени цели картофи с плънка от шунка и кашкавал
Необходими продукти:
6 големи картофа
За плънката:
2-3 скилидки чесън
300 грама настърган кашкавал
300 грама настъргана шунка
копър на вкус
масло
сол
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, без да ги обелвате предварително. Подсушете ги и увийте всеки от тях във фолио. Изпечете ги в загрята до 250 градуса фурна в продължение на около час.
Смесете настърганите шунка и кашкавал, прибавете към тях нарязан копър на вкус или друга предпочитана зелена подправка.
Готовите картофи разрежете през средата по дължина, но не разделяйте на две части. Намачкайте вътрешността с помощта на вилица директно в самия картоф. Сложете по парченце масло, подсолете на вкус и разпределете плънката.
Разбира се, с плънката може да експериментирате, например, да използвате любима салата, сос, шунка или друг колбас, да добавите чесън, също кисели краставички и т.н.
Когато напълните картофите, върнете ги за още няколко минути във фурната, за да се запекат.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
Коментари към Печени цели картофи с плънка от шунка и кашкавал