Печени тиквички с извара, кашкавал и спанак

Необходими продукти:
- 3 стръка зелен лук
- кашкавал или друго подходящо сирене на вкус
- 2 яйца
- 2 супени лъжици майонеза
- 2 тиквички
- връзка спанак
- 200 грама извара
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с яйцата.
Добавете ситно нарязаните пера лук.
Следва спанакът, също наситнен.
Разбъркайте и сложете майонезата.
Смесете старателно, подсолете и пълнежът е готов.
Тиквичките измийте, нарежете на кръгчета, които да не бъдат по-дебели от сантиметър.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Поръсете всяко парче с мъничко настърган кашкавал, последван от щедър слой плънка от извара и спанак.
Поставете във фурната за 30-40 минути, градусите да бъдат 200.
Така приготвени, тиквичките са вкусни и топли, и студени.
Получават се сочни с нежен вкус и неустоима шапка от сирена.
Добър апетит!
Източник: fotorecept.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Печени тиквички с извара, кашкавал и спанак