Печени соленки с извара

Необходими продукти:
2 яйца
мъничко захар
200-250 грама подсолена извара
1/2 чаена лъжица изгасена сода
брашно - колкото е необходимо за направата на тесто, което не се лепи по ръцете
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с малко захар, сложете сол, прибавете изварата, содата и накрая брашното.
Количеството брашно зависи от неговите сорт и качество, затова преценете на момента колко ще използвате. Тестото трябва да се получи не прекалено твърдо и да не се лепи по ръцете.
Разточете пласт с дебелина от 5 милиметра и изрежете фигурки.
Изпечете соленките в нагорещена мазнина.
Може да направите и сладък вариант, като използвате несолена извара, добавите повече захар и ванилия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Соленки с масло и кашкавал
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Зеленчукова запеканка с извара
- Хрупкави домашни солети
- Гулаб Джамун
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Печени соленки с извара