Печени соленки с извара
Необходими продукти:
2 яйца
мъничко захар
200-250 грама подсолена извара
1/2 чаена лъжица изгасена сода
брашно - колкото е необходимо за направата на тесто, което не се лепи по ръцете
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с малко захар, сложете сол, прибавете изварата, содата и накрая брашното.
Количеството брашно зависи от неговите сорт и качество, затова преценете на момента колко ще използвате. Тестото трябва да се получи не прекалено твърдо и да не се лепи по ръцете.
Разточете пласт с дебелина от 5 милиметра и изрежете фигурки.
Изпечете соленките в нагорещена мазнина.
Може да направите и сладък вариант, като използвате несолена извара, добавите повече захар и ванилия.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Соленки с масло и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Печени соленки с извара