Печени соленки с извара
Необходими продукти:
2 яйца
мъничко захар
200-250 грама подсолена извара
1/2 чаена лъжица изгасена сода
брашно - колкото е необходимо за направата на тесто, което не се лепи по ръцете
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с малко захар, сложете сол, прибавете изварата, содата и накрая брашното.
Количеството брашно зависи от неговите сорт и качество, затова преценете на момента колко ще използвате. Тестото трябва да се получи не прекалено твърдо и да не се лепи по ръцете.
Разточете пласт с дебелина от 5 милиметра и изрежете фигурки.
Изпечете соленките в нагорещена мазнина.
Може да направите и сладък вариант, като използвате несолена извара, добавите повече захар и ванилия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ползи от консумацията на извара
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Канелени сладки с мед
Коментари към Печени соленки с извара