Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени сладки картофи със смокини и кисело мляко

Печени сладки картофи със смокини и кисело мляко

Печени сладки картофи със смокини и кисело мляко - изображение

Необходими продукти:

  • 2 големи сладки картофа, нарязани на 2 сантиметрови филийки
  • 1/2 чаена лъжица зехтин
  • 200 грама сирене фета или краве сирене
  • 200 грама кисело мляко - пълномаслено (или гръцко)
  • лимон
  • 2 чаени лъжици накълцана на ситно мащерка плюс малко листа за сервиране
  • 3 смокини, всяка нарязана на 8 резена
  • 1 чаена лъжица семена от нар
  • рукола за сервиране
  • балсамова редукция за сервиране

Начин на приготвяне:

Подредете картофите върху хартия в тавичка, полейте ги със зехтина и ги опечете 30-40 минути, докато станат златисти и хрупкави. Охладете ги.

През това време намачкайте сиренето с вилица, добавете към него млякото и разбъркайте докато се получи кремообразна текстура. Разрежете на половина малък лимон и от него изстискайте сок, не прекалявайте. Добавете мащерката и щипка черен пипер.

Млечната смес разпределете върху резените картоф, а отгоре поставете двойка смокини, няколко зърна нар и листенца мащерка.

Всяка хапка полейте с редуциран балсамов оцет и поднесете, като разпръснете няколко листенца рукола.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаДиетиЛайфстайл