Как да редуцираме балсамов оцет
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши балсамов оцет
- 1/2 чаена чаша кафява захар
Начин на приготвяне:
Смесете оцета балсамико със захарта в касерола. Загрейте на средна температура, докато захарта се разтопи. Увеличете температурата, за да заври течността, след което намалете котлона до ниска степен. Сместа трябва да къкри 20 минути. Проверете дали е готова глазурата с помощта на шпатула - прекарайте я по дъното на съда през соса, трябва да остава чиста следа, която след това отново да се покрие с глазура. Тогава охладете и сложете я в буркан и приберете в хладилник.
Глазурата от балсамов оцет се използва често в кулинарията, не само за обогатяване на вкуса, но и за декорация.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
БИОХЕРБА ГАЗ, МАС, ОЦЕТ ЛОСИОН ПРИ ВЪШКИ И ГНИДИ 75 мл
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули * 60
ХАЙТМАН ПЮР УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ВАРОВИК С ОЦЕТ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- E260 Оцетна киселина
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Направете си почистващ тоник за лице от оцет и чаено дърво
- Направете си лечебен оцет със зелен лук
- Помага ли ябълковият оцет за понижаване на кръвната захар при хора с диабет
- Почистете гребените и четките за коса с разтвор от оцет и вода
- Панацеята, наречена ябълков оцет
- Ябълковият оцет успокоява разширени вени
Коментари към Как да редуцираме балсамов оцет