Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Как да редуцираме балсамов оцет

Как да редуцираме балсамов оцет

Как да редуцираме балсамов оцет - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши балсамов оцет
  • 1/2 чаена чаша кафява захар

Начин на приготвяне:

Смесете оцета балсамико със захарта в касерола. Загрейте на средна температура, докато захарта се разтопи. Увеличете температурата, за да заври течността, след което намалете котлона до ниска степен. Сместа трябва да къкри 20 минути. Проверете дали е готова глазурата с помощта на шпатула - прекарайте я по дъното на съда през соса, трябва да остава чиста следа, която след това отново да се покрие с глазура. Тогава охладете и сложете я в буркан и приберете в хладилник.

Глазурата от балсамов оцет се използва често в кулинарията, не само за обогатяване на вкуса, но и за декорация.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиЛюбопитноДиетиЛайфстайлЕ-тата в храните