Печен патладжан с оцет и чесън

Необходими продукти:
- 2 патладжана
- сол, черен пипер
- зехтин
- 2-3 супени лъжици царевично брашно
- 1/2 чаена чаша оцет
- 1 глава чесън
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Застелете тава с лист хартия за печене. Измийте, подсушете патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Подсолете ги и прецедете от излишната вода. Подправете с черен пипер и утепайте в брашното.
Подредете кръгчетата в тавата, поръсете със зехтин и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. През това време смесете оцета с чесъна, сложете ги в блендер и разбийте до хомогенност.
Извадете патладжаните от фурната, напръсквайте ги със сместа и върнете обратно за още 15 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете, гарнирани с допълнително чеснов кисел сос и пресен магданоз.
Бон Апети!
Източник: www.italianchips.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ХИДРОЛЕСС капсули 500 мг * 30
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Печен патладжан с оцет и чесън