Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен патладжан с оцет и чесън

Печен патладжан с оцет и чесън

Печен патладжан с оцет и чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 2 патладжана
  • сол, черен пипер
  • зехтин
  • 2-3 супени лъжици царевично брашно
  • 1/2 чаена чаша оцет
  • 1 глава чесън
  • няколко стръка пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

 

Застелете тава с лист хартия за печене. Измийте, подсушете патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Подсолете ги и прецедете от излишната вода. Подправете с черен пипер и утепайте в брашното.

Подредете кръгчетата в тавата, поръсете със зехтин и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. През това време смесете оцета с чесъна, сложете ги в блендер и разбийте до хомогенност.

Извадете патладжаните от фурната, напръсквайте ги със сместа и върнете обратно за още 15 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете, гарнирани с допълнително чеснов кисел сос и пресен магданоз.

Бон Апети!

Източник: www.italianchips.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноАлтернативна медицинаБотаникаЛайфстайлЕ-тата в хранитеСнимкиИсторияХранене при...