Цели глави лук в кисело-сладка марината
Необходими продукти:
500 грама лук (малки глави с диаметър около 4 сантиметра)
500 милилитра винен оцет
500 милилитра балсамов оцет
3 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици бяла захар на пясък
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В голям съд с неметално вътрешно покритие смесете двата вида оцет, към тях прибавете бялата и кафява захар, солта. Сложете на среден огън, сместа трябва да заври, като разбърквате, за да се разтвори захарта. След това добавете обелените цели глави лук и нека се приготвят в продължение на 2-3 минути, докато омекнат (проверявайте това с нож).
Оставете ги за час, за да се охладят. Когато това стане прехвърлете в неметален съд заедно с маринатата (тя трябва да покрива лука) и затворете с капак. Нека престои една седмица на стайна температура, за да омекне напълно и да поеме всички вкусове и аромати.
Може да съхранявате в хладилник до 6 месеца след приготвянето.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХАЙТМАН ПЮР ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТ С ОЦЕТ И ПОРТОКАЛ 500 мл
БИОХЕРБА ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ЕКСТРАКТ капсули 200 мг. * 100
ХАЙТМАН ПЮР УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ВАРОВИК С ОЦЕТ 500 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ зелена ябълка капсули 450 мг * 40 НАТУРФАРМА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Колко грама захар да ядем на ден
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Агаве
- Гурмар, Гимнема
Коментари към Цели глави лук в кисело-сладка марината