Цели глави лук в кисело-сладка марината
Необходими продукти:
500 грама лук (малки глави с диаметър около 4 сантиметра)
500 милилитра винен оцет
500 милилитра балсамов оцет
3 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици бяла захар на пясък
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В голям съд с неметално вътрешно покритие смесете двата вида оцет, към тях прибавете бялата и кафява захар, солта. Сложете на среден огън, сместа трябва да заври, като разбърквате, за да се разтвори захарта. След това добавете обелените цели глави лук и нека се приготвят в продължение на 2-3 минути, докато омекнат (проверявайте това с нож).
Оставете ги за час, за да се охладят. Когато това стане прехвърлете в неметален съд заедно с маринатата (тя трябва да покрива лука) и затворете с капак. Нека престои една седмица на стайна температура, за да омекне напълно и да поеме всички вкусове и аромати.
Може да съхранявате в хладилник до 6 месеца след приготвянето.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули * 60
МЕДЕН ОЦЕТ 250 мл 090601 FAMILLY MARY
СУОНСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки 200 мг * 120 SWD036
ПРОМОХАЙТМАН ПЮР ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТ С ОЦЕТ И ПОРТОКАЛ 500 мл
БИО ОЦЕТ ОТ АРОНИЯ 250 мл. ЛИДИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Ползи и вреди на червения лук
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Карамелизирана захар - рецепта
- Берберин - новата алтернатива при диабет
Коментари към Цели глави лук в кисело-сладка марината