Мариновано сирене със зелен лук и орехи
Необходими продукти:
300 грама солено сирене
За маринатата:
60 милилитра орехово олио
40 милилитра полусладко ябълково вино
2 супени лъжици ябълков оцет
1 супена лъжица вода
1 малка връзка зелен лук
2 чаени лъжици тръстикова захар
прясно смлян черен пипер на вкус
За поръсване:
натрошени орехи
зелени ябълки
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на тънки парчета (около 3 мм), а лука на ситно.
Направете маринатата, смесвайки продуктите за нея, разбийте сместа с вилица, докато се разтопи напълно захарта.
Сложете сиренето в широк съд на един ред и го залейте с маринатата. Затворете съда и приберете в хладилника за 12 часа.
Когато извадите, подредете в чиния парчетата, полейте с малко от марината и поръсете с натрошени орехи. Може да добавите и резени зелена ябълка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Орехи - ползи и вреди
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Мариновано сирене със зелен лук и орехи