Бързо маринован червен лук

Необходими продукти:
- 2 глави червен лук, обелени и нарязани на тънко
- 1/2 чаена чаша червен винен оцет
- 1/2 чаена чаша малцов оцет
- 2 чаени лъжички чист кленов сироп
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка пипер на зърна, микс
- 1/4 чаена лъжичка бахар
- 3 стръка пресен розмарин
- 3 скилидки чесън, обелени
Начин на приготвяне:
- Загрейте вода в средно голяма тенджера, докато кипне.
- В купа смесете двата вида оцет, кленовия сироп и солта. Разбъркайте, докато солта се разтвори.
- Добавете пипера на зърна, бахара, розмарина и чесъна. Разбъркайте и заделете настрана.
- Бланширайте лука във врялата вода, отцедете и изхвърлете водата.
- Прехвърлете го в чист стъклен буркан с подходяща големина и залейте с маринатата.
- Разбъркайте внимателно и затворете плътно буркана.
- Охладете маринования лук за минимум 30 минути, преди да го поднесете.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Лук, лимон и алое вера заличават кожни белези
- Лучени кръгчета на скара
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- 7 трика за премахване миризмата на чесън и лук
Коментари към Бързо маринован червен лук