Бързо маринован червен лук

Необходими продукти:
- 2 глави червен лук, обелени и нарязани на тънко
- 1/2 чаена чаша червен винен оцет
- 1/2 чаена чаша малцов оцет
- 2 чаени лъжички чист кленов сироп
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка пипер на зърна, микс
- 1/4 чаена лъжичка бахар
- 3 стръка пресен розмарин
- 3 скилидки чесън, обелени
Начин на приготвяне:
- Загрейте вода в средно голяма тенджера, докато кипне.
- В купа смесете двата вида оцет, кленовия сироп и солта. Разбъркайте, докато солта се разтвори.
- Добавете пипера на зърна, бахара, розмарина и чесъна. Разбъркайте и заделете настрана.
- Бланширайте лука във врялата вода, отцедете и изхвърлете водата.
- Прехвърлете го в чист стъклен буркан с подходяща големина и залейте с маринатата.
- Разбъркайте внимателно и затворете плътно буркана.
- Охладете маринования лук за минимум 30 минути, преди да го поднесете.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- При акари, листни въшки и пожълтяване листата на растенията използвайте лучени люспи
- Лучени кръгчета на скара
- Лукът не позволява на мозъка да остарее
Коментари към Бързо маринован червен лук