Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Мариновани ситни лучета в сок от цвекло

Мариновани ситни лучета в сок от цвекло

Мариновани ситни лучета в сок от цвекло - изображение

Необходими продукти:


  • около 30 ситни лучета
  • 1 и 1/2 чаени лъжици едра сол
  • една чаена чаша сок от цвекло
  • 4 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша винен оцет
  • 1 чаена лъжичка захар

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете лучетата и ги сложете в купа. Налейте една чаена чаша вода и подсолете. Накиснете сместа за 3 часа, отцедете и налейте сока от цвеклото. Оставете за едно денонощие.

Сложете продуктите в тенджера, добавете оцета, чесъна, захарта и 1 чаена чаша вода. Оставете сместа да заври и отцедете лука.

Сложете го в бурканче и налейте с горещата смес. Охладете и съхранете в хладилник. Поднесете като гарнитура и се насладете на чудесния вкус.

лучета с марината

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаИсторияЛайфстайлДиети