Мариновани ситни лучета в сок от цвекло

Необходими продукти:
- около 30 ситни лучета
- 1 и 1/2 чаени лъжици едра сол
- една чаена чаша сок от цвекло
- 4 скилидки чесън
- 1 чаена чаша винен оцет
- 1 чаена лъжичка захар
Начин на приготвяне:
Обелете лучетата и ги сложете в купа. Налейте една чаена чаша вода и подсолете. Накиснете сместа за 3 часа, отцедете и налейте сока от цвеклото. Оставете за едно денонощие.
Сложете продуктите в тенджера, добавете оцета, чесъна, захарта и 1 чаена чаша вода. Оставете сместа да заври и отцедете лука.
Сложете го в бурканче и налейте с горещата смес. Охладете и съхранете в хладилник. Поднесете като гарнитура и се насладете на чудесния вкус.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Мариновани ситни лучета в сок от цвекло