Мариновани ситни лучета в сок от цвекло
Необходими продукти:
- около 30 ситни лучета
- 1 и 1/2 чаени лъжици едра сол
- една чаена чаша сок от цвекло
- 4 скилидки чесън
- 1 чаена чаша винен оцет
- 1 чаена лъжичка захар
Начин на приготвяне:
Обелете лучетата и ги сложете в купа. Налейте една чаена чаша вода и подсолете. Накиснете сместа за 3 часа, отцедете и налейте сока от цвеклото. Оставете за едно денонощие.
Сложете продуктите в тенджера, добавете оцета, чесъна, захарта и 1 чаена чаша вода. Оставете сместа да заври и отцедете лука.
Сложете го в бурканче и налейте с горещата смес. Охладете и съхранете в хладилник. Поднесете като гарнитура и се насладете на чудесния вкус.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Мариновани ситни лучета в сок от цвекло