Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар

Необходими продукти:
- 1-2 глави червен лук
- 3/4 чаена чаша бял винен оцет
- 1/4 чаена чаша сок от лимон
- 1/2 чаена чаша вода
- 3 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица сол
- 1-2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 5 грама черен пипер на зърна
- 5 грама бахар
- няколко дафинови листенца
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете го през средата и нарежете на фини полумесеци. Сложете го в купа и оставете настрана.
В тенджера налейте оцета, добавете лимоновия сок, водата, захарта и солта. Загрейте сместа, разбъркайте и прибавете черния пипер, бахара, чесъна и дафиновите листенца.
След завиране, свалете от котлона и залейте лука с горещата смес. Охладете и съхранявайте в хладилник. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: picturetherecipe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛЮС капсули * 50 РАМКОФАРМ
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ЧАЙ ФИЛТЪР ДОБРА ПАМЕТ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 90 GNC
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Лук, лимон и алое вера заличават кожни белези
- Лучени кръгчета на скара
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- 7 трика за премахване миризмата на чесън и лук
Коментари към Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар