Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар

Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар

Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар - изображение

Необходими продукти:


  • 1-2 глави червен лук
  • 3/4 чаена чаша бял винен оцет
  • 1/4 чаена чаша сок от лимон
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 3 супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица сол
  • 1-2 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 5 грама черен пипер на зърна
  • 5 грама бахар
  • няколко дафинови листенца

 

Начин на приготвяне:


Обелете лука, разрежете го през средата и нарежете на фини полумесеци. Сложете го в купа и оставете настрана.

маринован червен лук с чесън, дафинов лист и подправки

В тенджера налейте оцета, добавете лимоновия сок, водата, захарта и солта. Загрейте сместа, разбъркайте и прибавете черния пипер, бахара, чесъна и дафиновите листенца.

маринован червен лук с чесън, дафинов лист и подправки

След завиране, свалете от котлона и залейте лука с горещата смес. Охладете и съхранявайте в хладилник. Поднесете и се насладете на вкуса.

маринован червен лук с чесън, дафинов лист и подправки

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: picturetherecipe.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлЕ-тата в хранитеОрганизацииХранене при...БотаникаАлт. медицинаСнимкиИсторияДиети