Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар
Необходими продукти:
- 1-2 глави червен лук
- 3/4 чаена чаша бял винен оцет
- 1/4 чаена чаша сок от лимон
- 1/2 чаена чаша вода
- 3 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица сол
- 1-2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 5 грама черен пипер на зърна
- 5 грама бахар
- няколко дафинови листенца
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете го през средата и нарежете на фини полумесеци. Сложете го в купа и оставете настрана.

В тенджера налейте оцета, добавете лимоновия сок, водата, захарта и солта. Загрейте сместа, разбъркайте и прибавете черния пипер, бахара, чесъна и дафиновите листенца.

След завиране, свалете от котлона и залейте лука с горещата смес. Охладете и съхранявайте в хладилник. Поднесете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: picturetherecipe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
БИЛКОВА СМЕС №4 ПРИ ЦИСТИТ 200 г ЗДРАВНИЦА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
КАЛИВИТА ОКЕАН 21 разтвор 946 мл
Безплатна доставка за България!ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 90 GNC
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Печен боб с лук
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Облекчете синузита с лук
- Салата от маслини и лук
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
Коментари към Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар