Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар

Необходими продукти:
- 1-2 глави червен лук
- 3/4 чаена чаша бял винен оцет
- 1/4 чаена чаша сок от лимон
- 1/2 чаена чаша вода
- 3 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица сол
- 1-2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 5 грама черен пипер на зърна
- 5 грама бахар
- няколко дафинови листенца
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете го през средата и нарежете на фини полумесеци. Сложете го в купа и оставете настрана.
В тенджера налейте оцета, добавете лимоновия сок, водата, захарта и солта. Загрейте сместа, разбъркайте и прибавете черния пипер, бахара, чесъна и дафиновите листенца.
След завиране, свалете от котлона и залейте лука с горещата смес. Охладете и съхранявайте в хладилник. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: picturetherecipe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ЛОГОНА ШАМПОАН С ЕСТЕСТВЕНА КЪНА ЗА ЧЕРВЕНИ ИЛИ ОЦВЕТЕНИ В ЧЕРВЕНО КОСИ 250 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БИЛКОВ ЧАЙ СТОМАШЕН филтър * 20 БИЛКОВА АПТЕКА
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 90 GNC
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Насекомото, което боядиса Европа червена
Коментари към Маринован червен лук с чесън, дафинов лист и бахар