Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Шафранови картофки с масло, оцет и чесън

Шафранови картофки с масло, оцет и чесън

Шафранови картофки с масло, оцет и чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пресни картофи
  • 125 грама краве масло
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 3-4 счукани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици винен оцет
  • 1/4 чаена лъжичка шафран
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:


Обелете картофките, в тенджера разтопете маслото и ги запържете цели. Подсолете, подправете с черен пипер и шафран. Разбъркайте и задушете за 15 минути.

Смесете чесъна с оцета, част от нарязания магданоз и разбъркайте. След готовност поднесете картофките топли, поръсени с останалия магданоз и получения кисело сос.

Добър апетит!

Източник: www.elrecetariodemari.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлБотаникаХрани и ястияАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеДиетиИсторияСнимкиХранене при...