Шафранови картофки с масло, оцет и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 125 грама краве масло
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 3-4 счукани скилидки чесън
- 2 супени лъжици винен оцет
- 1/4 чаена лъжичка шафран
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете картофките, в тенджера разтопете маслото и ги запържете цели. Подсолете, подправете с черен пипер и шафран. Разбъркайте и задушете за 15 минути.
Смесете чесъна с оцета, част от нарязания магданоз и разбъркайте. След готовност поднесете картофките топли, поръсени с останалия магданоз и получения кисело сос.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ЧЕСНОВО МАСЛО капсули * 100
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
КАРАНДИНИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ БИАНКО 500 мл
ПРОМОВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МЕДЕН ОЦЕТ 250 мл
НовВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Намалете високата температура със суров картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Чипс от картофено пюре с подправки
Коментари към Шафранови картофки с масло, оцет и чесън