Печени пуешки гърди с моцарела и сметанов сос с рукола, домати и маслини
Необходими продукти:
- 600 грама пуешки гърди
- 400 грама домати
- 250 грама моцарела
- 150 грама заквасена сметана
- 2 зелени маслини без костилки
- 1 кафена лъжичка мед
- свежи листа рукола
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Първо направете соса. Нарежете ситно двете зелени маслини, доматите - на парченца, руколата накъсайте или накълцайте. Смесете тези продукти в купа и към тях добавете сметаната. Подсолете, поръсете с черен пипер на вкус и сложете меда.
Подредете месото в подмазана тава, поръсете с подправки на вкус и върху всяка порция пуешко сложете по парче моцарела.
Изпечете за 25-30 минути (до златисто) в гореща фурна.
Извадете месото в чинии заедно с моцарелата и поднесете соса отделно.
Подходяща гарнитура към това ястие са картофените крокети.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: topglobus.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Тако салата в чашка
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Печени пуешки гърди с домати, моцарела и маслини
- Пай с пуешко месо
- Пуешка супа с фъстъчено масло и сладки картофи
- Пуешко с лимон и лавандулов мед
- Сандвич с пуешко, ябълка и сирене Бри
- Пуешки шницел с пилешко
Коментари към Печени пуешки гърди с моцарела и сметанов сос с рукола, домати и маслини