Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Печени понички с червени боровинки

Печени понички с червени боровинки

Печени понички с червени боровинки - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша захар
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 големи яйца
  • 2/3 чаена чаша мляко
  • 5 супени лъжици масло (разтопено)
  • 2 чаени лъжици настъргана портокалова кора
  • 1 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1/2 чаена чаша свежи или замразени червени боровинки (нарязани)

за глазурата:

  • 1 1/2 чаена чаша пудра захар
  • 3 супени лъжици портокалов фреш (или повече при нужда)
  • 1 чаена лъжица фино настъргана портокалова кора
  • 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт


Начин на приготвяне:

Разбъркайте добре брашното със захарта, бакпулвера и солта.

В голяма купа сложете яйцата и млякото, разтопеното масло, както и 2 лъжици от лимоновата кора, ароматизирайте с ванилията.

Разбийте добре докато се комбинират и добавете към тях брашното и боровинките. Разбъркайте добре.

Пригответе тавичка за печене на понички и напълнете всяка формичка до половината със сместа. Най-лесно би ви било, ако използвате хартиен пош.

Печете за 10-12 минути (ако формичките са ви прекалено малки, ще ви бъдат нужни около 7-9 минути) до суха клечка.

Оставете да се охладят за 5 минути във формата, след което внимателно извадете от там и преместете на подходящо място да изстинат напълно.

Пресейте пудрата захар в малка купичка и добавете 3 супени лъжици портокалов сок, настърганата кора и ванилията. Разбъркайте, за да се комбинират добре, ако има нужда и глазурата ви се струва много гъста, добавете още малко портокалов сок.

Потопете до половината поничките в глазурата и размажете с помощта на шпатула.

Изчакайте глазурата да изсъхне и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети