Печени пилешки гърди със сушени домати, извара и босилек
Необходими продукти:
- 5-6 сушени домата
- няколко стръка босилек
- 3 супени лъжици извара
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- 1/2 лимон (сока)
- 2 пилешки гърди
- сушени билки на вкус
- малко олио
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно сушените домати и листата босилек, смесете ги с изварата и подправете със сол, черен пипер и малко лимонов сок.
Направете дълбок надлъжен разрез в по гърдите и го напълнете със сместа, която приготвихте.
Натрийте пилешкото със сушени билки, напръскайте с лимонов сок и сложете в намазнен нагорещен тиган.
Запечете месото (по няколко минути от всяка страна), докато леко се зачерви, след което прехвърлете в тавичка и допечете във фурната (включена на 220 градуса). След около 10 минути ястието ще бъде готово.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Печени пилешки гърди със сушени домати, извара и босилек