Печени пилешки гърди със зеленчуци и сусам
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки гърди
- 1 морков
- 1 глава лук
- 5 скилидки чесън
- 1/2 чушка (сладка)
- 2 яйца
- 2 супени лъжици олио
- 10 грама сусам
- 15 грама горчица
- сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на тънки парчета.
Лука (нарязан) и моркова (настърган) задушете в олиото. Щом сместа се охлади, в нея добавете нарязаните чесън (на тънки плочки) и чушка (на кубчета).
В подмазана форма сложете ред пилешко, обилно го намажете с яйцата, смесени с горчицата и подправки на вкус.
Следват част от зеленчуковата плънка, отново филе, яйце, моркови и лук... Продължете в същата последователност до изчерпване на продуктите.
Междувременно подсолявайте на вкус.
Последния пилешки слой намажете с яйчената комбинация и поръсете със сусам.
Изпечете във фурната, включена на 180 градуса, в продължение на 40-50 минути.
Украсете ястието по желание и го поднесете с гарнитура по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Печени пилешки гърди със зеленчуци и сусам