Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени пилешки гърди със зеленчуци и сусам

Печени пилешки гърди със зеленчуци и сусам

Печени пилешки гърди със зеленчуци и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки гърди
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1/2 чушка (сладка)
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици олио
  • 10 грама сусам
  • 15 грама горчица
  • сол и други подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете филето на тънки парчета.

Лука (нарязан) и моркова (настърган) задушете в олиото. Щом сместа се охлади, в нея добавете нарязаните чесън (на тънки плочки) и чушка (на кубчета).

В подмазана форма сложете ред пилешко, обилно го намажете с яйцата, смесени с горчицата и подправки на вкус.

Следват част от зеленчуковата плънка, отново филе, яйце, моркови и лук... Продължете в същата последователност до изчерпване на продуктите.

Междувременно подсолявайте на вкус.

Последния пилешки слой намажете с яйчената комбинация и поръсете със сусам.

Изпечете във фурната, включена на 180 градуса, в продължение на 40-50 минути.

Украсете ястието по желание и го поднесете с гарнитура по избор.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти