Печени моркови в бекон с медена глазура
Необходими продукти:
- 10 моркова
- 100 грама фино нарязан бекон
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица горчица
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 1 супена лъжица бира
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и подсушете морковите. Пригответе тава и я намажете със зехтин. Бланширайте морковите за 10 минути, отцедете и ги завийте в резенче бекон.
Подредете в съда. Комбинирайте меда, горчицата, соевия сос, бирата, чесъна и зехтина. Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете всеки обвит морков.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30 минути. Подредете в плато, поднесете и хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mantitlement.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
КАРОТЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО СУХО ОЛИО - СПРЕЙ КОКОС СЪС SPF 30 150 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Див морков
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Червен морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Гарнитура от киноа
- Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук
Коментари към Печени моркови в бекон с медена глазура