Печени моркови в бекон с медена глазура

Необходими продукти:
- 10 моркова
- 100 грама фино нарязан бекон
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица горчица
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 1 супена лъжица бира
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и подсушете морковите. Пригответе тава и я намажете със зехтин. Бланширайте морковите за 10 минути, отцедете и ги завийте в резенче бекон.
Подредете в съда. Комбинирайте меда, горчицата, соевия сос, бирата, чесъна и зехтина. Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете всеки обвит морков.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30 минути. Подредете в плато, поднесете и хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mantitlement.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!ЛАДРОМЕ БИО МАСЛО ОТ МОРКОВИ (МАСЛЕН МАЦЕРАТ) 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Див морков
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Болки в ставите - опитайте с моркови
- Термично обработените моркови могат да причинят алергична реакция
Коментари към Печени моркови в бекон с медена глазура