Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени моркови в бекон с медена глазура

Печени моркови в бекон с медена глазура

Печени моркови в бекон с медена глазура - изображение

Необходими продукти:


  • 10 моркова
  • 100 грама фино нарязан бекон
  • сол, черен пипер според вкуса
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 чаена лъжичка соев сос
  • 1 супена лъжица бира
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 1 супена лъжица зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете, измийте и подсушете морковите. Пригответе тава и я намажете със зехтин. Бланширайте морковите за 10 минути, отцедете и ги завийте в резенче бекон.

моркови в бекон

Подредете в съда. Комбинирайте меда, горчицата, соевия сос, бирата, чесъна и зехтина. Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете всеки обвит морков.

печени моркови

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30 минути. Подредете в плато, поднесете и хапнете.

печени моркови

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.mantitlement.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниХрани и ястияДиетиИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника