Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени кюфтета с моцарела и песто

Печени кюфтета с моцарела и песто

Печени кюфтета с моцарела и песто - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма
  • 1 яйце
  • 3/4 чаена чаша хлебни трохи
  • 1/4 чаена чаша песто + още за сервиране
  • 4 скилидки чесън, нарязани на едро
  • листа риган
  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 1 глава червен лук
  • 700 милилитра доматен сос
  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • листа босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

Към каймата добавете яйцето, трохите, пестото и половината от нарязания чесън и половината листа риган. Омесете и оформете кръгли кюфтета.

Изпържете ги за 6-7 минути, докато покафенеят от всички страни и прехвърлете в чиния.

В тигана изпържете останалите чесън и лука, докато омекнат. Добавете доматената паста, подправете и оставете

Върнете кюфтетата в тигана, поръсете ги с моцарелата и останалите листенца риган. Печете на 200 градуса за 15-20 минути.

Извадете ястието от фурната, полейте с песто и поръсете с листенца босилек.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл