Печени кюфтета с моцарела и песто

Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 1 яйце
- 3/4 чаена чаша хлебни трохи
- 1/4 чаена чаша песто + още за сервиране
- 4 скилидки чесън, нарязани на едро
- листа риган
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук
- 700 милилитра доматен сос
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- листа босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
Към каймата добавете яйцето, трохите, пестото и половината от нарязания чесън и половината листа риган. Омесете и оформете кръгли кюфтета.
Изпържете ги за 6-7 минути, докато покафенеят от всички страни и прехвърлете в чиния.
В тигана изпържете останалите чесън и лука, докато омекнат. Добавете доматената паста, подправете и оставете
Върнете кюфтетата в тигана, поръсете ги с моцарелата и останалите листенца риган. Печете на 200 градуса за 15-20 минути.
Извадете ястието от фурната, полейте с песто и поръсете с листенца босилек.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфте в чушки камби
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Печени кюфтета с моцарела и песто