Печени круши с орехи, стафиди и кондензирано мляко
Необходими продукти:
няколко круши (твърди сортове)
шепа орехи
шепа различни стафиди
2 супени лъжици масло
2 - 3 чаени лъжици захар
ванилия
1/2 чаена чаша бяло вино
1/2 чаена чаша вода
За соса:
вътрешната част на крушите
2 супени лъжици вода
2 супени лъжици кондензирано мляко
1 супена лъжица ликьор по ваш избор
Начин на приготвяне:
Измийте добре крушите, отрежете "капачетата", издълбайте вътрешната част на плодовете с помощта на лъжица. Орехите и стафидите нарежете. Намачкайте маслото, към него добавете орехите, стафидите, захарта, ванилията и разбъркайте всичко добре. С тази комбинация напълнете крушите и затворете с капачетата. Подредете ги в съд, в който сте смесили водата и виното. Сложете да се пекат при 180 градуса в продължение на около 30 - 40 минути.
Направете соса като смесите меката част от крушите с малко вода и сварите за кратко, докато омекне. Ако е необходимо смелете с помощта на блендер. Прибавете кондензираното мляко и ликьора, сложете сместа на котлона и варете няколко минути, докато алкохолът се изпари.
Подредете пълнените изпечени круши в подходяща чиния, полейте ги със соса и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ КРУШИ 250 мл
ИНХУА СЛИМ капсули * 36
ГРЕЙС КОЛ БУТИК СПРЕЙ - МИСТ ЗА ТЯЛО И КОСА НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 250 мл
АТИТЮД АРОМАТИЗАТОР ЗА ДЕТСКА СТАЯ КРУША 227 г
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
КЛОРАН ДЖУНИЪР ДУШ ГЕЛ ЗА КОСА И ТЯЛО С АРОМАТ НА КРУША 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Състав и полезни свойства на крушата
- 7-дневна диета с круши
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Сладко от круши (цели)
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Круша кактус
Коментари към Печени круши с орехи, стафиди и кондензирано мляко