Печени круши в сос от нар с канела

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши неподсладен сок от нар
- 3/4 чаена чаша захар
- 3 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 2 пръчици канела
- 6 зрънца карамфил
- 4 круши, обелени, разполовени и почистени от семките
- 1/2 чаена чаша семена от нар
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и пригответе правоъгълна тава с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- Загрейте сока от нар и захарта в тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Оставете сместа да заври и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Отдръпнете от огъня и добавете лимоновия сок, канелата и карамфила. Разбъркайте.
- Подредете крушите в тавата с отрязаната част надолу.
- Залейте със сиропа от нар и печете в продължение на 40-45 минути, докато омекнат.
- Разпределете ги в чинии, полейте със соса и поръсете със семена от нар.
- Поднесете печените круши топли, студени или със стайна температура, гарнирани с пръчици канела.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г
ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Печени круши в сос от нар с канела