Печени картофи с ябълки в сметана

Необходими продукти:
- 6-7 средни картофа
- 5-6 неголеми ябълки (сладки, жълт сорт/златна превъзходна)
- 250 милилитра течна сметана
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сол или на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгчета (около милиметър). Подредете в тава, подсолете, налейте зехтина, разбъркайте и поставете във фурната.
През това време обелете ябълките, разрежете на четири, отстранете сърцевината със семената. Нарежете плодовете на сламки с ширина половин сантиметър.
Когато картофите бъдат полуготови, към тях прибавете ябълките, налейте сметаната, разбъркайте и върнете ястието във фурната да се пече до пълна готовност на картофите.
Трябва да се образува апетитна златиста коричка на повърхността (40-45 минути).
Поднесете ястието горещо или затоплено.
Добър апетит!
Източник: 1veg.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Печени картофи с ябълки в сметана