Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи с праз и млечен сос със сирене

Печени картофи с праз и млечен сос със сирене

Печени картофи с праз и млечен сос със сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 500 грама праз
  • 180 грама чедър, кашкавал или друг вид сирене
  • 150 милилитра прясно мляко
  • 25 грама брашно
  • 4 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици олио
  • черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Измийте старателно картофите (без да ги обелвате), като използвате гъба. След това ги сварете и тогава обелете.

Сгорещете фурната на 190 градуса.

Разрежете стръка праз до мястото, където тъмната част преминава в светла. Разтворете леко перата и измийте старателно.

След това нарежете на кръгчета стръка, изсипете ги в горещото растително олио, подправете с черен пипер, подсолете и пържете до леко омекване. Извадете в чиния.

В същия тиган сложете маслото и изчакайте то да се разтопи. Когато това стане, изсипете брашното и го изпържете малко, като разбърквате.

Налейте на тънка струя млякото и нека то кипне. В този момент прибавете настърганото сирене/кашкавал и варете ароматния сос, докато се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер.

Изсипете праза в подходящ голям съд или разпределете в 4 малки. Полейте със соса, а върху него подредете картофите, нарязани на кръгчета. Подсолете и намажете с масло.

Изпечете за 20-30 минути във фурната (до златисто).

Картофеното ястие поднесете горещо със зеленчукова салата.

Добър апетит!

 

За framat.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияБотаникаАлт. медицинаИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиНовиниЛечения